Tartalom és helyesírás

A mai instant világból mintha kezdenének kitörlődni bizonyos alapvető szabályok. Robotszerű, rövid, hieroglifákból álló tartalmak és körülbelül ezekkel a jellemzőkkel rendelkező reakciók veszik át az uralmat.

De biztos, hogy ez a jó irány? A válasz igen egyszerű: NEM. Így, csupa nagybetűvel. Hogy miért? Mert a szakmai profizmusnak, a hozzáértésnek még mindig elsődleges fokmérője a helyesírás és a nyelvhelyesség.

A tartalom pontosan olyan, mint a viselet. Arra gondosan ügyelünk, hogy ne lépjünk ki az utcára foltos vagy szakadt ingben, s lehetőleg az ügyfeleink se lássanak minket a hétvégére tökéletes, de munkakörnyezetben elképzelhetetlen kinyúlt nyakú pólóban. Minden, ami az internet világában megjelenik rólunk, hasonlóképpen működik.

Senki nem akarja a foltos inget, az elhasználódott pólót látni ugyanazon az oldalon, ahol egyébként makulátlan minőségű, magas színvonalú feladatvégzést kínál, ugye? Pedig a helyesírási, a nyelvhelyességi hibák, a rossz fogalmazás pontosan ennek számít. Szakadt, foltos ingnek. Nem túl bizalomgerjesztő, esetenként határozottan kiábrándító.

Hogy ezen múlik-e a megítélés? Határozottan.

Félreértés ne essék, ugyan joggal várják el tőlünk az ügyfeleink a kínált szolgáltatás maximális kivitelezését, de azt már senki nem feltételezi rólunk, hogy minden máshoz is akadémikus módjára értünk. Az azonban elvárható, hogy a gyenge pontjaikat kiküszöböljük, s ha magunktól nem megy, olyan segítséget vegyünk igénybe, akinek a közreműködésével biztos, hogy a kínált tartalom egyetlen elemére sem lehet többé panasz.

Nem mindenki születik írói vénával, de szerencsére akadnak, akiknek az írott tartalom formába öntése nem okoz különösebb gondot.

Nem mindenki jó fotós, de, hála az égnek, jó páran vannak, akik kifogástalan képet készítenek, ami nemcsak stílusában, hanem tartalmai elemeit tekintve is szinkronban van a kialakított arculattal.

Nincs még ilyen? Sebaj! Erre a feladatra is léteznek hozzáértők, akik összehangolják a weblap megjelenését a közösségi média felületeivel, a nyomtatott anyagokkal stb.

Mindenre létezik megoldás…

Mindazok, akik itt a megfelelő szakemberek alkalmazásával felmerülő plusz költségeket említenék, valószínűleg még nincsenek tisztában azzal, hogy ezek a megtérülő költségek. Míg, ha az elborzasztó helyesírás, a kicsit sem figyelemfelkeltő tartalmak, a vállalhatatlanul életlen fotók ügyfelet tántorítanak el, az bizony színtiszta veszteség…

© 2022 e-iroda.hu

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.