Miért válasszunk Joomla weboldalt?

A Joomla egy ingyenes, nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer, ami számtalan weboldal alapját képezi. Népszerűségét részben annak köszönheti, hogy megfelelő karbantartás esetén biztonságos a hackertámadásokkal szemben, továbbá a Joomla segítségével gyorsan készíthetünk weboldalt, akár egyetlen nap alatt is. Épp ezért tud ilyen olcsó is lenni.

Joomla alapú weboldal elsősorban a kisvállalkozóknak és az induló cégeknek ajánlott, pénztárcabarát megoldás az online jelenlét megteremtésére.

 

A Joomla előnyei

1., gyors és azonnal használható: akár egy nap alatt is átadható egy olyan rendszer, aminek a használata könnyen megtanulható, a tartalom felvitele nem okoz különösebb gondot a megrendelőnek. Természetesen merész ígéret lenne részünkről, hogy 1 napos határidővel vállaljunk Joomla weboldal készítést, de gyakorlatilag 1-2 hét alatt megoldható a testreszabott, használatra kész rendszer átadása.

2., olcsó: azért kerül lényegesen kevesebbe, mert gyorsan és könnyen elkészíthető, továbbá sokan értenek hozzá és nem szaladnak meg úgy az árak, mint egy egyedi fejlesztésű oldal esetében. A rendszernek nyilván vannak korlátai is, de egy egyedi weboldal árának kb a feléért-harmadáért elkészíthető egy Joomla alapú oldal, közel ugyanolyan minőségben.

3., rugalmas: rengeteg ingyenes kiegészítő létezik hozzá, így a weboldal bármikor átalakítható (webáruházzá, híroldallá, stb.) Természetesen vannak fizetős komponensek is, illetve az is megoldható, hogy egy ingyenes komponenst egyedi fejlesztéssel tegyünk funkcionálisan teljessé, de ez utóbbi esetben a későbbi utánkövetés (frissítés, karbantartás) nehézkes lehet.

4., magyar nyelvű: sok kisvállalkozó szeretné maga kezelni az elkészült weboldalát, ez a Joomlával gyerekjáték, magyar nyelvű adminisztrációs felületen dolgozhatnak.

5., demo lehetőség: a honlap készítése során egy adott feladatra (például keresés funkció a weboldalon) többféle kiegészítőt is használhatunk, de ezek sosem „zsákbamacskák”, ugyanis a kiegészítőknek általában van egy demo verziója egy referenciaoldalon, ahol láthatjuk a működésüket és ki tudjuk választani a leginkább megfelelőt. A honlap készítése során Ön is bármikor megtekintheti, hogy halad a munka és kérhet változtatásokat.

6., független: a Joomla nyílt forráskódú rendszer, sokan értenek hozzá, így ha az eredeti készítő valamilyen oknál fogva nem tudja folytatni a megkezdett munkát, akkor bármikor átvihető egy másik fejlesztőhöz, nem feltétlenül kell újrakezdeni a munkát egy másik rendszerben.

 

A Joomla hátrányai

1., korlátok: mivel a Joomla és a hozzá tartozó kiegészítők készen állnak rendelkezésünkre, ezért egy ponton túl már nem lehet azokat testreszabni, tehát bizonyos korlátok között kell mozogni. A kezdő és kisvállalkozók számára viszont ideális választás, később, ha a vállalkozás kinővi és fejleszti magát, lesz tőkéje egy valóban egyedi weboldal elkészítésére, ami tökéletesen passzol az elképzeléseihez.

2., karbantartás: a Joomla rendszert folyamatosan fejlesztik, rendszeresen kapunk hozzá frissítéseket, amik funkcionális és biztonsági okokból nagyon fontosak. Évente 1-2 alkalommal frissíteni kell a honlapot, különben idővel elavul és veszélynek lesz kitéve.

 

Összegezve tehát mikor jó választás Önnek a Joomla?

  • ha nem akar sokat várni egy alaprendszer elkészítésére (ez a mai világban egyre fontosabb, mert ha van egy jó ötletünk, minél hamarabb piacra kell dobni)
  • ha egyszerűbb, átláthatóbb bemutatkozó oldalt szeretne
  • ha nem akar 30.000 - 100.000 Ft-nál többet költeni az oldalára
© 2022 e-iroda.hu

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.