Nézzük meg, hogy egyáltalán ki is a virtuális asszisztens? Mit csinál? És miért is hasznos?

„A virtuális asszisztens (általánosan rövidítve VA, gyakran virtuális irodai asszisztens) egy gyűjtőfogalom, amit azokra a magasan képzett szakemberekre használunk, akik virtuálisan, a távolból segítenek vállalkozásoknak, támogatják azok működését. A virtuális asszisztensek szakosodhatnak képzettségüknek, tapasztalatuknak, érdeklődési körüknek megfelelően. A virtuális asszisztensek szabadúszó, egyéni vállalkozók, akik szerződéses kapcsolatban állnak ügyfeleikkel.” (Wikipédia)

A mai instant világból mintha kezdenének kitörlődni bizonyos alapvető szabályok. Robotszerű, rövid, hieroglifákból álló tartalmak és körülbelül ezekkel a jellemzőkkel rendelkező reakciók veszik át az uralmat.

De biztos, hogy ez a jó irány? A válasz igen egyszerű: NEM. Így, csupa nagybetűvel. Hogy miért? Mert a szakmai profizmusnak, a hozzáértésnek még mindig elsődleges fokmérője a helyesírás és a nyelvhelyesség.

Ha webáruház indításban gondolkodunk, az első kérdés, ami felmerül bennünk: hogyan?

Ma már számtalan lehetőség közül választhatunk, teljesen egyedit készíttetünk, nyílt forráskódú rendszert választunk vagy erre szakosodott szolgáltatótól bérelünk.

De mitől függ, hogy melyik optimális nekünk?

A Joomla egy ingyenes, nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer, ami számtalan weboldal alapját képezi. Népszerűségét részben annak köszönheti, hogy megfelelő karbantartás esetén biztonságos a hackertámadásokkal szemben, továbbá a Joomla segítségével gyorsan készíthetünk weboldalt, akár egyetlen nap alatt is. Épp ezért tud ilyen olcsó is lenni.

Joomla alapú weboldal elsősorban a kisvállalkozóknak és az induló cégeknek ajánlott, pénztárcabarát megoldás az online jelenlét megteremtésére.

Mindkét tartalomkezelő rendszer ingyenes, nyílt forráskódú és sok-sok kiegészítőt találhatunk hozzájuk. Jogosan merül fel a kérdés, hogy melyiket válasszuk, ha honlapot szeretnénk?

Számos blog és szakmai oldal foglalkozott már a kérdéssel, a fejlesztők ideológiai harcairól nem is beszélve. Hasonló a szituáció a fényképezés terén a Nikon vagy Canon kérdéskörhöz.

Nyilván mindkét rendszernek vannak előnyei és hátrányai is, ezért készítettünk egy részrehajlás nélküli összefoglalót a témában.

© 2022 e-iroda.hu

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.